zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Duet z żorskiego CKZiU wyróżniony w wojewódzkim konkursie gastronomicznym

2017-06-17, Autor: df, źródło: CKZiU w Żorach

W Dąbrowie Górniczej odbyła się X edycja wojewódzkiego konkursu gastronomicznego „Młodzi Gotują 2017”. Tegorocznym tematem turnieju były nasiona strączkowe. Do rywalizacji przystąpili uczniowie żorskiego CKZiU.

Reklama

W X edycji konkursu „Młodzi Gotują 2017” Marcin ZieleźnyFilip Pośpiech z klasy 1bZ Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach mieli do przygotowania trzy porcje dania głównego ze strączkami w roli głównej oraz musieli rozwiązać test wiedzy o nasionach roślin strączkowych.

Każdy zespół był oceniany przez jury techniczne, które oceniało współpracę, porządek na stanowisku, poprawność stosowania technik i metod sporządzania potraw oraz przez jury degustacyjne, które zwracało uwagę na aranżację talerza, smak, połączenie i dobór surowców oraz omówienie przygotowania.

Żorzanie otrzymali wyróżnienie za „profesjonalną organizację warsztatu pracy” oraz cenne wskazówki do dalszej pracy od Adriana Feliksa - przewodniczącego jury.

mlodzi_gotuja2017_3

Uczniów do konkursu przygotowały Agnieszka GorzawskaJolanta Cebula.

Oceń publikację: + 1 + 4 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuZory.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.