zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

CKZiU: warsztaty gastronomiczno – baristyczne

23 kwietnia w Ośrodku H2O w Kiczycach odbyło się szkolenie, w którym uczestniczyli uczniowie z klasy 3b T i 4 T CKZiU pod opieką Agnieszki Gorzawskiej i Agnieszki Szwamberg.

Reklama

Warsztaty gastronomiczne poprowadził Mateusz Martynek, szef kuchni, a jednocześnie absolwent CKZiU. Dzięki Katarzynie Jankowskiej uczniowie zagłębili się w świat aromatycznych kaw. Zapoznali się także z pomieszczeniami magazynowymi, kuchnią właściwą oraz sprzętem niezbędnym w pracy kucharza. Mieli również możliwość przygotowania potrawy zgodnie z recepturą, którą następnie wyporcjowali i spożyli.

Druga część warsztatów odbyła się w kawiarni, gdzie młodzież zapoznała się z różnymi rodzajami kaw oraz sposobami ich parzenia i podawania. Następnie, każdy z uczniów miał możliwość wykonania własnoręcznie swojej ulubionej kawy.

Po szkoleniu uczestnicy zwiedzili placówkę, po której oprowadzał ich manager, Bartosz Tesluk. Ośrodek H2O okazał się miejscem, gdzie można efektywnie spędzić czas. Przez cały dzień panowała bardzo miła i pełna życzliwości atmosfera.

Oceń publikację: + 1 + 1 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuZory.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.