zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

MAMZ: warsztaty technologiczne dla cukierników i piekarzy

2011-09-20, Autor: dk
W najbliższych dniach przyszli cukiernicy i piekarze wezmą udział w warsztatach technologicznych, poświęconych procesom mikrobiologicznym i biochemicznym. Szkolenie jest organizowane w ramach Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego.

Reklama

Warsztaty będą trwały cztery dni – od 27 do 30 września i będzie w nich uczestniczyło dwudziestu uczniów ze szkół zawodowych w Rybniku, Żorach i Jastrzębiu-Zdroju.

Młodzi cukiernicy i piekarze poznają procesy mikrobiologiczne i biochemiczne, zachodzące w czasie produkcji pieczywa oraz zastosowanie drożdży i kwasów piekarskich w produkcji cukierniczej i piekarskiej. Szkolenie składa się z części teoretycznej i praktycznej.

 

Organizatorzy, by sprawdzić efektywność zajęć i nabyte umiejętności uczniów, zaplanowali konkurs. Uczestnicy warsztatów będą musieli przygotować wyroby na bazie ciast pszennych i żytnich o dowolnej formie i tematyce, z wykorzystaniem udostępnionych surowców.

Oceń publikację: + 1 + 0 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuZory.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.