zamknij

Kuchnia

Brylant w kuchni: poznajemy smak falafeli z ciecierzycy
0

Brylant w kuchni: poznajemy smak falafeli z ciecierzycy

To już 3. odcinek programu „Brylant w kuchni”, Tym razem Wojciech Ostrzołek gości w kuchni Anny Rej, która pokazała nam jak powstają falafele z kolorową kaszą jaglaną i sałatka z sosem tahini. Palce lizać!

2017-12-26 08:00 Autor: Redakcja
Karp na dwa sposoby (w migdałach i w pierniku) z purée ziemniaczanym z orzechem laskowym i kapustą białą z podgrzybkami
0

Szukasz pomysłu na świąteczne potrawy? Żorski ZAZ poleca: karp na dwa sposoby, kurczak w kawie i lody piernikowe

Jak co roku, przed świętami Bożego Narodzenia najwięcej czasu spędzimy w kuchni. Na dzień przed Wigilią przedstawiamy Wam świąteczne przepisy na dania smaczne, proste w przygotowaniu i tanie – karpia na dwa sposoby, kurczaka w kawie oraz lody piernikowe z makową galaretką według receptury Dawida Wnęka, kucharza z Zakładu Aktywności Zawodowej w Żorach.

2014-12-23 12:00 Autor: wk